Menu Sluiten

Home

 

Welkom op mijn blog! Ik ben Daniëlle, 45 lentes jong. Ik heb de persoonlijkheidsstoornis Borderline. Oorspronkelijk heb ik mijn blog opgezet om jullie te vertellen, wat er gebeurt bij iemand die Borderline heeft en hoe sommige reacties ontstaan. Sinds maart 2019 volg in een therapie, Mentalization Based Treatment, afgekort MBT. Nu is het inmiddels eind september 2019 en ben ik een halfjaar onderweg met deze therapie, het hele traject duurt ruim 1,5 jaar. En het gaat al best de goede kant met mij op. Dat merk ik onder andere aan het feit dat ik minder de behoefte heb om over mijn problematiek te praten. Het beïnvloed veel minder mijn leven lijkt wel. Ik wil deze blog niet gaan beëindigen, maar wel anders in gaan vullen. Ik wil ook meer gaan schrijven/delen over de andere dingen die mijn interesseren. Zo houd ik bijvoorbeeld van gekleurde kleding en wil ik meer foto’s gaan delen. Ook ben ik aan het experimenteren met koolhydraatarm koken en bakken, hier wil ik ook meer over gaan schrijven en recepten gaan delen. Hieronder staat de oorspronkelijke inleiding van mijn blog.

 

Ik kamp al een hele tijd met psychiatrische problemen. Inmiddels is het zelfs zo dat ik ook niet meer kan werken, zo erg wordt mijn leven hierdoor beïnvloed. Ik heb 28 augustus 2018 de officiële diagnose Borderline gekregen. Dit is een nogal complexe Persoonlijkheidsstoornis. Veel mensen zeggen over Borderliners dat het manipulerende bitches zijn, omdat ze altijd hun zin doordrammen en heel erg de mensen om hun heen claimen. Ik kan mij goed voorstellen dat men zo denkt, echter komt dit gedrag uit een hele andere hoek, angst. Omdat ik zelf behoorlijk last heb van mijn eigen persoonlijkheid ben ik op advies van de GGZ een BLOG gaan schrijven. In deze BLOG probeer ik zo duidelijk mogelijk te zijn over datgene wat op het moment in mijn hoofd gebeurt, zodra ik in een “ding” schiet. Hierdoor hoop ik ook meer grip op de situatie te krijgen.

Het zou fantastisch zijn als zoveel mogelijk mensen mijn BLOG gaan lezen en mijn berichten gaan delen. Er heerst een enorme taboe op de psychiatrie en vooral op Borderline. Met het schrijven van mijn BLOG hoop ik de taboe, iets te doorbreken en meer duidelijkheid te geven over wat een Persoonlijkheidsstoornis met je kan doen. In contact met anderen gaat het vaak moeizaam en word ik door van alles getriggerd. Wanneer ik alleen ben, gaat het op dat gebied best goed, alleen voel ik mij dan vaak heel eenzaam. In maart 2019 start ik een therapie Mentalization Based Treatment. Deze therapie bestaat nog niet zo lang in Nederland en er is nog weinig duidelijke uitleg over. Op de site van De Viersprong vond ik de uitleg het duidelijkst. Ik ga mijn MBT bij de GGZ Noord-Holland-Noord volgen.

Verder ben ik iemand die van vrolijke kleding houdt. Dit is pas sinds de zomer van 2016, toen leerde ik het merk King Louie goed kennen. Ik had al jaren een jurk van King Louie in de kast en elke keer als ik deze jurk droeg, kreeg ik vele complimenten. Ik ben behoorlijk onzeker, dus wanneer je een compliment krijgt, geeft je dat een goed gevoel. Dat geldt overigens voor iedereen. Op Facebook ben ik op zoek gegaan naar groepen van King Louie en hier ben ik lid van geworden. Doordat ik lid werd van deze groep, kwam Facebook met voorstellen “misschien vind je dit ook leuk?” Normaal gesproken vind ik dat heel irritant, maar zo kwam ik een groep tegen met Tante Betsy jurken. Dit zijn ook gekleurde jurken, maar in een andere stijl dan King Louie. Ik werd lid van deze groep en al snel was ik helemaal verliefd op een Tante Betsy jurk. Na deze volgden er nog velen. Ook ben ik altijd een enorme computer-nerd geweest. Veel met de computer doe ik niet meer, behalve deze website bouwen, mijn BLOG schrijven en social media pagina’s bijhouden. Wel ben ik graag aan het prutsen met appjes en dan maak ik leuke creaties met OOTD’s. OOTD staat voor Outfit Of The Day en in de groep op Facebook, delen wij onze outfits.

Op mijn pagina About me vertel ik nog iets meer over mijzelf. Naast Borderline heb ik nog een aantal aandoeningen die mijn dagelijkse leven beïnvloeden en daar schrijf ik ook zo nu en dan over. Tevens staan er een aantal links op deze pagina, waar je meer kunt lezen over de aandoeningen die ik heb en de therapieën die al gevolgd heb.

“Be the person you want to have in your life”. Dat is exact wat ik hoop te bereiken met mijn MBT. Het pad wat ik ga volgen zal niet eenvoudig zijn en ik zal alle steun nodig hebben, waar mogelijk. Ik hoop dat jullie mijn BLOGS zullen gaan lezen en een reactie willen achter laten. Het hoeven natuurlijk geen hele verhalen te zijn, maar iets kleins zodat ik weet dat jullie meeleven, dat zou echt heel fijn zijn, dan voel ik mij niet alleen in dit zware proces. Je kunt je ook aanmelden met je e-mail adres, dan krijg je een e-mail wanneer er een nieuwe BLOG online staat.

Tevens kun je mij vinden op Social Media. Op Facebook op Instagram op Twitter en op Pinterest. Op Pinterest heb ik meerdere “borden” aangemaakt. Onder andere een bord met allerlei Tante Betsy jurken, die ik heb of graag zou wil hebben. Bij elke jurk heb ik het seizoen vermeld en hoe deze valt qua maat. Ik wil dit verder nog gaan uitbreiden met de naam van de print en de kleuren waarin deze is uitgebracht.