Menu Sluiten

About me

Ik ben Daniëlle, ik ben 44 jaar, sinds 2007 weduwe. Ik heb een zoon van 19 en een dochter van 17. Op mijn homepage beschreef ik al dat ik Borderline heb. De Borderline is mijn hoofddiagnose, daarnaast heb ik een Vermijdende/Dwangmatige/Paranoïde Persoonlijkheidsstoornis, Boulimia, ADHD, Fibromyalgie en ben ik HSP (High Sensitive Person). Helaas komt er met regelmaat ook een periode van Depressie voor. Voordat ik Fibromyalgie kreeg, was ik eigenlijk altijd op de vlucht voor mijn psychische ik. Door de pijn in mijn lijf is dit vluchtgedrag niet meer mogelijk en kom ik mijzelf dus met regelmaat tegen.

Sinds kort ben ik verhuisd en lijkt het wel of ik mijzelf steeds beter leer kennen. Ik houd bijvoorbeeld al jaren van uitgesproken kleding, datgene waar een ander niet mee loopt. Sinds vorig jaar draag ik bijna alleen nog maar jurken met vrolijke kleuren. Mijn dagen zijn vaak donker, het dragen van vrolijke kleuren helpt mij om toch meer kleur aan mijn leven te geven. De jurken die ik over het algemeen draag zijn van Tante Betsy en ik heb ook een aantal exemplaren van King Louie. Door het dragen van deze jurken ben ik op Facebook gaan speuren naar groepen, in eerste instantie om te kijken wat er allemaal te koop is, maar al snel ontstonden er virtuele vriendschappen. Ik vind het moeilijk om in het dagelijks leven contact te behouden, het komt snel te dichtbij. Via Facebook is dit niet het geval en voel ik mij een stuk veiliger.

Door mijn Fibromyalgie heb ik vaak een pijnlijk en stijf lijf. Wat mij enorm helpt is te sporten. Nu is het zo dat ik bijna geen sport kan beoefenen, omdat zodra een beweging te lang hetzelfde is, mijn lijf gaat protesteren. Denk aan een stuk wandelen. Mijn sport beoefen ik bij Fit4lady dit is een dames sportschool. Er wordt getraind door middel van een circuit. In dit circuit staan 9 steps en 9 fitness apparaten. De fitness apparaten hoeven niet ingesteld te worden op gewicht, hoe groter en sneller je de beweging maakt, hoe zwaarder de oefening. Het circuit bestaat uit een steppas van 45 seconden, daarna “draai je door” naar het eerstvolgende fitness apparaat en train je je spieren, na 45 seconden stap je weer op de step en train je weer 45 seconden op de step je conditie, daarna weer naar het volgende fitness apparaat enzovoorts. Zo train je dus nooit langer dan 45 seconden een bepaalde spiergroep en ben je niet volledig uitgeput op je step. Het lijkt niet intensief, maar dat is het wel, omdat je in 45 seconden alles kunt geven. Ik ben heel blij dat ik dit gevonden heb. Het helpt mij met het soepel en sterk houden van mijn lijf en ook daar heb ik leuke sociale contacten, die niet intensief zijn en voor mij dus “makkelijker”.

Onderstaand korte informatie en links naar diverse pagina’s:

Borderline Persoonlijkheidsstoornis Link naar meer info

Angst voor verlating, idealiseren versus devalueren, impulsiviteit, suïcidaliteit/automutilatie, effectlabiliteit, gevoel van leegte en woede uitbarstingen.

Vermijdende Persoonlijkheidsstoornis

Vermijding van activiteiten uit vrees voor kritiek, preoccupatie met kritiek en gevoelens van minderwaardigheid.

Dwangmatige Persoonlijkheidsstoornis

Perfectionisme, starheid en onwilligheid te delegeren.

Paranoïde Persoonlijkheidsstoornis

Vermoedens van bedrog, onwillig om anderen te vertrouwen en moeite met vergeven.

Boulimia Nervosa Link naar meer info

Boulimia betekent letterlijk ‘honger als een rund’. Het woord ‘nervosa’ geeft aan dat die honger door iets geestelijks ontstaat. De oorzaak is dus niet lichamelijk, maar de gevolgen ervan wel. Als je boulimia hebt, dan heb je meestal een normaal gewicht. Aankomen vind je verschrikkelijk, terwijl je toch regelmatig flinke eetbuien hebt.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) Link naar meer info

ADHD is een stoornis waarbij je het moeilijk vindt om je aandacht ergens bij te houden en je heel erg druk bent (hyperactief), deze drukte kan zich uiten doordat je constant moet bewegen, maar het kan ook inhouden dat je constant heel druk in je hoofd bent met allerlei gedachten en dat je in je hoofd constant van de “hak op de tak” springt.

Fibromyalgie Link naar meer info

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt, dan de andere dag. In mijn Blog “De mens en de psyche” leg ik uit wat ik geleerd heb in Heliomare omtrent het pijnsysteem.

HSP (High Sensitive Personality) Link naar meer info

Wanneer je een Hoog Sensitief Persoon bent, reageer je doorgaans heftig op prikkels en pak je snel emoties van anderen op. Het inlevingsvermogen is enorm hoog.