Menu Sluiten

Beautyblog?

Ga ik nu ook ineens net als tig anderen een beautyblog schrijven??? Ja, voor deze keer wel. Ben niet van plan om er een gewoonte van te maken, maar ik heb onderzoek gedaan naar zelf bruiners. Twee jaar geleden heb ik een Melanoom op m’n schouder gehad en die kwam niet van de zon, ik heb heel veel moedervlekken en zo nu en dan wordt er eentje weggehaald die we (dermatoloog en ik) niet vertrouwen en in 2017 was het voor het eerst sinds jaren geen goede uitslag. Ik merk dat ik toch een stuk voorzichtiger ben geworden met zonnebank en zon. M’n zonnebank heb ik verkocht. En in de zon liggen bakken voelt niet goed meer. Maar ja, dat witte lijf voelt ook niet fijn, zeker als je jezelf dik vindt, dan ben je als je wit bent nog dikker, volgens eigen beeldvorming (en overtuiging) dan. Dus ik ben gaan Googlen naar een goede zelf bruiner.

Bovenstaande lotion van L’Oréal kwam als beste uit de test. Het flesje kost €14,99 en de inhoud is 250ml. Er werd geadviseerd om eerst goed te scrubben en je daarna in te smeren met dit goedje. Ellebogen, knieën en andere “ruwe” plekken vermijden en zorgen dat de lotion goed intrekt, voordat je je aan gaat kleden, anders krijg je vlekken. De lotion is wit, dus je ziet niet direct resultaat en ook niet of je iets overgeslagen hebt. Dat kan een nadeel zijn, maar ik vond dat niet. De eerste keren is het zoeken, omdat de kleur pas later komt, maar al snel leer je het product kennen en weet je hoe je ermee om moet gaan. Wel heel goed je handen en de binnenkant van je armen/polsen wassen. Dat laatste had ik niet goed gedaan en toen was ik ineens bruin aan de binnenkant en dat staat raar. Ik vind het een fijn product en het kleurt ook mooi op. Het nadeel van dit product vind ik wel dat het gaat stinken als je een klein beetje transpireert. Ik heb een scherpe neus, dus misschien heeft een ander daar geen last van. Met opsmeren ruikt het wel prima. Omdat je moet blijven herhalen, gaat het flesje wel snel leeg en vind ik het nog best prijzig. Dus ik ging op zoek naar wat goedkopers.

De Self Tan van de Kruidvat. Ik had van de sportschool instructrice gehoord dat zij deze ook al jaren gebruikte. Deze lotion is gekleurd en breng je met een speciale handschoen aan. Deze lotion kost €4,49 de inhoud is 250ml en de bijbehorende handschoen kost €2,99. Al met al toch nog een stuk voordeliger dan die van L’Oréal. Ik ging dit smeren en schrok me wild. Het was heel donkerbruin, je kon het wel goed uitsmeren, maar ik voelde mij echt een wortel 😂. Volgens de verpakking had je direct een kleurtje ✔️ en was het gemakkelijk uit te smeren ✔️. Je moest het ongeveer 6 uur laten zitten en dan kon je de “filmlaag” eraf wassen en was je daadwerkelijke kleur te zien. Afijn, ten eerste heb ik het goed laten drogen, maar gaf het nog af aan m’n kleding en na het afwassen, was ik weer wit. Geen succes. Met de sportschool instructrice overlegd hoe zij dat deed. En toen hebben wij gewisseld van lotion, zij had nl. een andere.

Het vreemde van de Self Tan van de Kruidvat is, is dat het witte flesje bruine lotion bevat en het bruine flesje witte lotion/melk. Dit flesje kost €3,99 en deze inhoud is eveneens 250ml. Het is met deze even wennen met uitsmeren, omdat het iets dikker is. Het is ook een melk i.p.v. een lotion. Maar ook daar wen je aan. Als je dit goed in laat trekken geeft het niet af, het kleurt mooi op (je moet het wel bijhouden) en de geur is en blijft neutraal. Ofwel, dit is voor mij de ultieme nummer 1. Het is de goedkoopste en qua geur het beste. Ik had met die van L’Oréal wel het idee dat het sneller kleurde, met deze moet je wat vaker smeren (lees dagelijks) en dan wordt je langzaam wat donkerder.

Het resultaat na 7 dagen smeren! Ik ben zeer tevreden en voel mij zeker geen wortel 😂. Wel blijft het belangrijk om goed te scrubben tussendoor. Uiteraard niet dagelijks, maar wekelijks of eens in de 2 weken is geen overbodige luxe. Meestal wordt er aangeraden om op je gezicht wat anders te gebruiken, maar ik smeer dit net zo gemakkelijk op m’n gezicht. Maar ik heb dan ook een makkelijke huid.

Posted in Zo gaat het met mij

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *