Menu Sluiten

I’ve got issues

En die issues maken me soms gek! Gedachten die constant je hele “ik-zijn” overnemen. Al die onzekerheden die daarbij komen, ik probeer zo m’n best te doen, maar waarom is het dan zo fucking moeilijk!

Vorige week vertelde ik over mijn “gedoetje” in de jurkengroep. Ik wilde daar niet al te lang negatief bij stilstaan, dus heb ik besloten om het positief om te draaien. Ik ben inderdaad mijn eigen groep begonnen. Wat is dat ontzettend eng, zitten mensen wel op nog een groep te wachten, zitten ze wel op mij te wachten? En wat een enorme warmte ontving ik. Inmiddels telt de groep al meer dan 150 leden en komen er prachtige voorstel verhalen voorbij.

Super gaaf natuurlijk, maar dan… Direct word ik overspoeld door onzekerheid, hoe nu verder? Ik wil deze groep een fijne toegankelijke groep maken voor iedereen, elk huisje heeft zijn kruisje en als je je hart wil luchten moet dan kunnen. Verder blijft het een jurkengroep, dus hoop ik ook op zoveel mogelijk OOTD’s. En dat laatste maakt me onzeker. Er worden wel wat foto’s gedeeld, maar ik zie ook dat er OOTD’s van leden wel op andere groepen gedeeld worden en niet binnen deze groep. Op het moment dat ik dit opschrijf heb ik echt tig gedachten in m’n hoofd; “stel je niet aan, het moet groeien”, “wees blij met degene die wel hun OOTD’s delen”, “stel niet van die hoge eisen, dan rent iedereen uit de groep weg”, “mijn groep is niet belangrijk genoeg, dus ik ook niet”, “ik word vergeten”, “zie je wel, ik had er niet aan moeten beginnen”, “waarom maak ik altijd alles stuk”, “wat doe ik fout” enzovoorts.

Het is zo irritant wanneer het nooit goed is, niemand kan daar aan voldoen. De mensen om mij heen niet, maar ikzelf natuurlijk ook niet. Ik ben zo dankbaar dat al die mensen lid zijn geworden van “mijn” groep. Ik wil zo graag dat het een groep van ons wordt, maar toch voel ik mij persoonlijk zo enorm verantwoordelijk voor deze groep. Ik wil dat mensen blij zijn in deze groep, dat ze zich veilig voelen, maar dat we ook plezier kunnen maken en kunnen genieten van iedereen zijn prachtige outfits, de jurken zijn tenslotte datgene wat ons samengebracht heeft.

Ik heb een oproep geplaatst, in de hoop samen tot ideeën te komen voor een geweldige groep en tot dusver 1 reactie op gekregen. En ik weet dat ik niet moet zeiken, misschien hebben mensen geen ideeën, maar ik betrek het weer op mezelf, ik doe het niet goed. Ik haat dat gevoel, want rationeel weet ik dat het niet aan mij ligt.

Ik vind het nog steeds heel tof dat ik deze groep begonnen ben en wil nog steeds dat ze een fijne, veelzijdige groep wordt. Maar ik merk ook dat ik voor mezelf een enorme TRIGGER gemaakt heb.

En zo is het, voor veel mensen is het waarschijnlijk niks, maar voor mij enorm. En waarom ben ik er dan aan begonnen? Omdat ik dit eerlijk gezegd niet aan zag komen. Maar nu eenmaal gestart wil er juist van gaan leren, zorgen dat het me niet meer triggert en er van gaan genieten.

Posted in Zoals het gaat

7 Comments

 1. Annette

  Mijn idee bij de groep was eigenlijk dat er al heel veel gebeurde en gebeurt… Er komen nu veel verhalen en dat is nu even een groot deel van wat er voorbij komt… de andere dingen komen vanzelf ook, maar als alles tegelijk komt zou het voelen als een emmer die je over mensen leeggooit, oftewel dan zou het te veel worden… Het is allemaal in een opbouwende fase, ik heb nog niet eens alle voorstelverhalen kunnen lezen… en wil dat nog wel heel graag…snap je dat een ander dat zo kan beleven? Ik denk dat er al een grote mate van vertrouwdheid is ontstaan in een heel,korte tijd, en daar mogen we met zn allen, en jij in het bijzonder, best al trots op zijn. Het ontwikkelt zich verder allemaal vanzelf…
  Wat mij betreft… ik ga outfits niet elke dag op elke groep delen. Dat vind ik vervelend voor mensen die op meer groepen meelezen, want dan komt alles tig keer voorbij….Dus ik verdeel dat een beetje.
  Maak het noet te groot in je hoofd lieve Danielle, een groep is een proces… dat gaat allemaal geleidelijk! Moeilijk voor je, denk ik… maar geniet vooral ook van wat er al is.. Ik hoop,dat dat je lukt!

 2. Vonne

  Je hebt 150 leden, lieve vrouwen die zich hebben voorgesteld en je een warm hart toedragen. De groep zal zeker groeien! Je hebt ook een superbestand gemaakt met alle maten van de jurkjes, super! Maak van je groep iets creatiefs en kijk niet teveel naar andere groepen, deze is van jou! Probeer je hart erin te leggen.. veel liefs

 3. Charline

  Het gaat toch super meid. Die ootd komen wel. Niet onzeker doen. Geniet en geef zelf het goeie voorbeeld. Ik plaats haast nooit een ootd omdat ik gewoon erg niet zoveel jurkjes enz heb ha ha ha. Maak er een mooie dag van en groetjes he

 4. Ger da

  Lieve Daniëlle,

  Oh wat maakt jou koppie weer veel over uren, Annette hier boven heeft het al omschreven zoals ik denk. Er gebeurt nu al juist veel in de groep, met diep gaande voorstel verhalen. Die ootd komen denk ik vanzelf wel. Wees trots, in een paar dagen hebben zoveel vrouwen de moed gevonden om hun verhaal te delen, waar ze dat ergens anders tot nu toe niet gedurfd hebben, of nodig vonden. ( ik zelf heb het oppervlakkig gehouden, om kort door de bocht te zijn, ik kan dat op de één of andere manier niet) En dat heb jij in gang gezet Daniëlle, ik denk echt dat het goed komt, maar geef het de tijd. Maar begrijp dat het in jou koppie anders werkt, en daar werk je aan hè, heeft tijd nodig lieverd. ❤

 5. Happy Susan blogger

  Hey lekker ding veel is hierboven al geschreven. Ik zou het zelf net leuker vinden als het een andere groep als alle anderen is. Waar meer diepgang is en we een andere kant van onszelf kunnen laten zien als alleen ootd’s.
  Ik deel de mijne nu op mijn FB pagina omdat ik niet meer wist op welke groep te delen.
  Ik probeer ook veel minder online te zijn, omdat ik merk dat ik het hard nodig heb tot rust te komen. Heb pas een paar voorstel verhalen gelezen en kom er gewoonweg niet aan toe.
  Dus probeer het gewoon te laten zijn lieverd, laat het vanzelf groeien.
  Je doet het goed hoor en het hoeft niet perfect te zijn. Dikke knuffels van mij

 6. nieltje

  Hi lieffie, Ik ben het met Susan eens. Ik heb ook meer behoefte aan een andersoortige groep dan er nu al zijn. mijn OOTD’s laat ik nog wel eens verschijnen op She Wears Retro en verder nergens meer, dat vind ik een gezellige en overzichtelijke groep zonder gedoe. Jouw groep vind ik super fijn, omdat je daar je verhaal kwijt kunt en je lotgenoten kunt vinden, dat is zo waardevol. Super leuk juist dat we allemaal dezelfde liefde voor jurkjes hebben en waar je je verhaal kwijt kunt. Verder moet het gewoon even “eigen” worden. Dat plaatsen van OOTD’s komt vanzelf. Er was een overkill aan groepjes en iedereen moet weer even haar eigen weg vinden hierin. Nooit op jezelf betrekken, want het is niet een groep die persoonlijk over jou gaat. Jij bent de persoon die het platform aanbiedt aan ons en geniet vooral van wat is en komt. Het moet ook geen verplichting worden naar jou toe, want dan ga je jezelf voorbij lopen. Gewoon relaxt en plaats af en toe iets, of een vraag of een opmerking, alles is goed. Je doet het hartstikke goed mop, ben heel trots op je, want ik weet wat voor uitdaging dit voor je is. Dikke zoen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *