Menu Sluiten

Vervolg

Vervolg, de naam van deze blog is nu wel heel erg van toepassing. Namelijk het vervolg op mijn wenkbrauwen en het vervolg op mijn vorige blog Jurken als statement? Als eerste mijn wenkbrauwen. De laatste keer, toen mijn wenkbrauwen voor de 2e keer getatoeëerd waren, was het resultaat al een heel stuk beter dan de 1e keer. Na de 1e keer zag je een soort schaduw en na de 2e keer had ik al veel meer een wenkbrauw. Toch was ik nog niet tevreden, er zaten vlekken in, ik vond ze te smal en de kleur te grijs. Gister ben ik opnieuw geweest, 3 maal is scheepsrecht, hoop ik. Mijn huid is een interessante casus voor haar, het pakt slecht, de kleur komt anders uit, een uitdaging. Vervelend natuurlijk dat ik elke keer opnieuw moet, maar daar kan zij niks aan doen. Ik heb goede hoop deze keer, er zitten vandaag tenminste minder dikke korsten op dan de andere keren en dus hoop ik dat de kleur ook beter blijft zitten. Ongelooflijk dat het inderdaad met de korsten te maken heeft hoe de kleur pakt. Ik ga proberen om het sporten en haren wassen zo lang mogelijk uit te stellen, dat de korstjes (die komen evengoed, alleen nu niet zo dik) er zelf afvallen. Wordt vervolgd.

Dan vervolg nummer 2, de jurken als statement. Deze vraag, net als de vraag of deze gekleurde kleding afstand zou creëeren, heeft veel bij mij opgeroepen en ik heb deze vragen ook gesteld bij mijn jurkenzusjes op Facebook en ook daar bracht het behoorlijk wat teweeg 🙈 Ik heb mijn therapeute vandaag gevraagd waarom zij dit zo aan mij vroeg en wat haar beweegredenen waren. En ze bevestigde inderdaad mijn gedachten. Ze wilde mij triggeren, zodat ze een gevoel bij mij op kon roepen. Ik ben in therapie om mijn gevoel te leren herkennen, onder woorden te brengen, het er te laten zijn i.p.v. van het weg te maken door te automutileren en dat ik er mee aan het werk ga. Wil ik blijven reageren op mijn gevoel zoals ik dat al jaren doe, of zou ik dat willen veranderen? Omdat ik mijn gevoel de afgelopen 20 jaar uitgeschakeld heb, is een lompe opmerking soms nodig om door mijn muur te komen. Het was dus absoluut niet veroordelend bedoeld, maar uitnodigend om na te denken, wat voor gevoel krijg ik als zij mij deze vraag stelt en waar komt dat gevoel vandaan? Ze heeft ook aangegeven dat ze heel transparant is, het maakt haar niet uit wat ik draag, mijn gevoel, mijn ik-zijn, mijn emoties, die doen er toe. Ook wil ze mij begrijpen, waarom doe ik bepaalde dingen die ik doe? En niet om te veroordelen, maar om naast mij te staan, een relatie met mij aan te gaan en mij daardoor beter te kunnen helpen bij de dingen waar ik tegenaan loop in mijn leven. Ze heeft ook uitgelegd, dat ze soms dingen zal vragen, die ik niet zo leuk zal vinden, maar dan geeft het juist gesprekstof en emoties die ik al jaren wegduw. Die trigger, die had ik begrepen, zelf had ik ook al ingevuld dat ze misschien wel wilde weten of ik een masker draag, omdat ik mij zo vaak somber voel en dat aan mijn kleding niet te zien is. Ik snap dat het voor een ander ook verwarrend kan zijn. Voor haar was dat het helemaal niet, het gaat haar om mij, mijn gevoel en wat ik graag wil. Het was een heel fijn gesprek en ik ben blij dat ik eindelijk gezien word.

Ook ben ik blij, dat mijn mooie jurken mij niet alleen een goed gevoel over mijzelf geven, maar ook dat ze mij helpen in mijn therapie ❤️

🌺 Happiness in a Dress 🌺 dat is exact wat het is!!! Tante zou eens moeten weten wat zij allemaal bij mij veroorzaakt heeft!!! Ik ben haar er dankbaar voor, meer dan dat ik dat in woorden op papier kan zetten ❤️

Posted in Zoals het gaat

9 Comments

 1. Karin

  Wat goed dat je gevraagd hebt waarom die vragen er zijn,dat geeft veel duidelijkheid, ook ik wist dat niet. Met de wenkbrauwen komt het wel goed . Goed bezig.

 2. Ellie

  Fijn dat je het uitlegt, de jurkenvraag. Blijkbaar moest jij er zelf mee aan de slag en heb je de vraag aan de groep doorgespeeld. Was dit de bedoeling? Betekenen de jurken hetzelfde voor jou als de foto’s die je plaatst. Daar besteed je ook heel veel zorg aan. Je krijgt nu zoveel reacties, is dat de bedoeling van je therapie? Dat lijkt mij voor jou heel verwarrend omdat je met jezelf bezig moet. Nou ja, dit zijn zomaar wat gedachten van mij. Succes!

 3. Anneke

  Ik ben zo blij voor je dat je deze therapeute hebt! Je wordt door haar gezien en ze weet je op een positieve manier te triggeren.
  Volgens mij gaat het met je wenkbrauwen nu eindelijk goed komen.
  Dikke kus.

 4. Caro

  Kijk! Daar kan je dus wat mee. Heb je jouw therapeut verteld zij met deze vraag zo ongeveer 150 jurkenzusjes mee in de spreekkamer heeft gekregen. Tof dat jullie het uitgesproken hebben.

  • Daniëlle

   Dat heb ik inderdaad verteld. Ze moest er wel om lachen. Ze vond het vooral stoer dat ik de vraag bij de zusjes neergelegd had, omdat zij er natuurlijk ook naar vroeg. En ze vond het fijn dat ik er bij haar op teruggekomen was en dat ik er serieus over na was gaan denken i.p.v. haar af te serveren

 5. Charline

  Wel fijn dat je het gesprek aan bent gegaan.
  Wij lezen je verhaal en reageren hierop. Maar nu ze het uitgelegd heeft snap ik het helemaal. Wel fijn dat je deze hulp hebt gekregen en moet je zien wat de jurkjes voor je betekenen. Super toch.
  Fijn weekend meid
  .. hoe ist met je wenkbrauwen?

  Liefs Charline

 6. Ger da

  Zo, dit geeft een hele andere kijk op het verhaal! Ik mag je therapeute wel, ik denk dat je veel aan haar hebt Daniëlle, en met kleine beetjes die jij hier los laat, leer ik ook weer, nooit verkeerd om na te denken over hoe in het leven te staan. Kanjer ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *