Menu Sluiten

QUOTE – 08

Afgelopen Paasdagen ben ik alleen thuis geweest. Ik heb wat klusjes rondom het huis gedaan en genoten van het lekkere weer. En toch…. het genieten van het mooie weer is fijn, maar het is maar zo’n klein stukje van hoe ik mij werkelijk voel. De dwang om te eten is zo enorm groot, dat het het afgelopen weekend weer helemaal fout gegaan is. De quote zegt het precies zoals het is. Als ik niet (vr)eet word ik onrustig, begin ik te hyperventileren en krijg ik hartkloppingen, het nare gevoel is zo overheersend dat ik allerlei lichamelijke sensaties krijg. En normaal eetgedrag volstaat dan niet. Het wordt ongegeneerd vreten. Uiteraard is vreten een aanslag op je lijf, dat weet ik ook wel, maar op dat moment, heel even, lijkt het wat verzachting te geven.

Uiteindelijk komt natuurlijk die man met die enorme hamer en heb ik meer last van de gevolgen van mijn destructieve gedrag, dan dat het mij geholpen heeft. Inmiddels ben ik 15 kilo gegroeid en pas ik veel van m’n mooie jurken niet meer. Als ik naar mijzelf kijk, dan kokhals ik van walging. Ik haal mijzelf nog meer naar beneden dan dat ik al deed en ik word somberder en somberder. Ik ga dit uiteraard in m’n therapie bespreken en daar gaat gezegd worden, dat ik m’n eenzame, lege, ontevreden gevoel mag toelaten en dat ik daar best verdrietig om mag zijn.

Automutileren doe je, omdat je je gevoel niet wilt voelen. In mijn geval is het die bodemloze put willen vullen met eten. Het gaat nog een behoorlijke uitdaging worden om met dit gevoel om te leren gaan. Het mooie weer helpt wel mee, dan ben ik iets minder somber, maar die leegte…… dat is zo’n kutgevoel 😢

Ik hoop dat ik mezelf qua vreetgedrag toch weer een beetje tot de orde kan roepen, het loopt echt de spuigaten uit en ik vind het zo zonde van m’n mooie jurkjes. Het allemaal alleen doen, de discipline in je eentje volhouden (terwijl je dochter op de bank chips of snoep zit te eten) is zo fucking moeilijk!!!

Posted in Quotes

3 Comments

  1. Ellen jacobs

    Het is zo vreselijk zwaar. Hier zit er dan ook zo’n magere spriet zicj vol te duwen met overheerlijke chocolade en ik kijk maar een beetje toe…
    Zet hem op meis en veel kracht

  2. Charline

    Oooh wat balen meid. Je zou eigenlijk een andere voldoening moeten vinden voor het eten. Sporten? Wandelen? Hobby? Afleiding zoeken. Makkelijk gezegd he…maar ik wens je sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *