Menu Sluiten

QUOTE – 02

Ik ga al eerder door met de Quotes dan gedacht. Er zijn vandaag 2 dingen gebeurt en laat ik nou van allebei al een quote bewaard hebben. Goed om ze even onder de loep te nemen. (Schrijft ze heel luchtig, maar van binnen ga ik dood.)

Een voorbeeld, waarom bovenstaande Quote op mij slaat. Vanmorgen had ik om 9:45 uur een afspraak voor een fitgesprek op de sportschool. Voorheen was dat wegen en je BMI berekenen, tegenwoordig is het veel uitgebreider en wordt er ook naar je vet rondom je organen gekeken en je spiermassa. Omdat ik de laatste tijd enorm gegroeid ben, durf ik mijzelf eigenlijk niet meer te wegen. Met dit systeem hoopte ik, dat de schade qua gewicht mee zou vallen en dat ik evengoed nog “gezond” zou zijn. Dus helemaal in spanning naar de sportschool vanmorgen, bleek het systeem het weer niet te doen. Dit gebeurt nogal regelmatig. Ik ging van binnen totaal over m’n theewater heen, omdat ik mij erop ingesteld had. In de kleedkamer liep ik te mopperen, te zeuren en te vloeken. Een dame met wie ik vaak sport, schrok een beetje van mijn reactie. Ik was wel enorm chagrijnig. Toen vertelde ik haar heel bot “dit is wie ik ben! Alleen weet niemand dat!” Achteraf schrok ik daar zelf wel een beetje van. Gelukkig kon ik haar na het sporten uitleggen, dat mijn hoofd op hol ging. En heb ik niks “stuk” gemaakt. Maar die duivel zit er helaas wel en kwam er eind van de middag weer uit….

Ik zit al een tijdje in een groep op Facebook met allemaal gezellige vrouwen die van gekleurde jurken houden. Zo nu en dan leer ik nieuwe mensen “live” kennen en ontstaan er leuke contacten. Morgen zou ik naar een High Tea gaan. Ik had een treinkaartje gekocht en op datum en station gezet waar ik heen moest. Krijgen we vandaag het bericht dat het niet doorgaat. Er waren problemen met leveringen van kleding. In mijn eerste reactie loop ik direct te muggenziften over mijn gekochte treinkaartje en dat ik m’n geld kwijt ben. Terwijl het voor iedereen natuurlijk een hele vervelende situatie is, met name voor de dame die het organiseerde. De mensen die ik online heb leren kennen, kennen deze kant van mij niet. Dat is ook de reden waarom ik nieuwe contacten en eventuele vriendschappen zo eng vind. Er is van alles aan de hand en ik denk alleen aan mijzelf en zo is er nog wel meer wat in die beerput verstopt zit….

Posted in Quotes

4 Comments

  1. karin

    Wie wordt hier niet chagerijning van…Je mag best laten zien wie je bent, ook al verdiend het niet de schoonheids prijs en verlies je er contacten mee,wie overblijft zijn wel de echte. natuurlijk wil je ,je zelf niet zo laten zien,Het lijkt mij onmogelijk zoals vele doen altijd zo zijn,zijn dat ook geen twee gezichten ,ik denk van wel. Altijd relax,altijd vrolijk en alles aan kunnen, lijkt mij onmogelijk. Bij jou is de top eerder bereikt, vooral heel jammer voor jou,zo lijkt bij jou de buiten wereld een pracht ,alleen niet bij je zelf, geloof me, dat is niet zo ,het lijkt alleen maar ,omdat je heel veel met je zelf bezig bent, waar je niets aan kan doen,dus is het vooral lastig voor je zelf.Je mag balen ,je mag mopperen het is ook niet het mooiste wat je vandaag beleefde. Gooi het er maar uit ,lucht ook weer op.x

  2. Annemarie

    Ik sluit me bij bovenstaande reacties aan. Ik kook ook regelmatig van binnen. En als je dan eens uitschiet is het even schrikken voor jezelf en een ander eromheen. Misschien moet je eerder uiten dat je ergens mee zit..dan hoopt het niet zo op. Lukt mij ook niet hoor. Weet wel dat het probleem in je eigen hoofd 10x erger is dan vaak de werkelijkheid. En mensen schrikken minder dan je denkt. Iedereen heeft wel eens een rotbui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *