Menu Sluiten

De week van dag tot dag

De afgelopen week was een vrij rustige week en daarom heb ik besloten de week in een blog te proppen.

Maandag ben ik naar Alkmaar geweest en heb ik m’n wenkbrauwen laten tatoeëren. Wat was dat ongelooflijk pijnlijk. Had ik mij daar even flink in vergist. Zij had ook niet eerder meegemaakt dat het zo heftig reageerde, direct veel bloed. Maar ze kon uiteraard ook niet stoppen 😬. Er zitten nog steeds dikke korsten op en daarom is de kleur niet goed te zien, maar het model vind ik super! Dus ik kan niet wachten tot het goed geheeld is en dan kan ik pas zien hoe het geworden is en of ik met 3 maanden nog een keer moet.

Dinsdag bij de tandarts geweest, dus ook niet heel spannend. Het was bijna een jaar terug sinds de laatste controle, maar dat kwam omdat de tandarts een heftig ongeluk op vakantie had gehad en 5 maanden niets kon. Nu heb ik een sterk gebit, dus ik durfde het risico wel te nemen. En ik had idd alleen een beetje tandsteen.

Woensdag heb ik al m’n inkomsten uitgezocht voor de bijzondere bijstand. Ik heb door m’n WIA een heel laag inkomen (rond bijstandsniveau) en ik wilde kijken of ik voor bepaalde zaken in aanmerking zou kunnen komen. Deze afspraak had ik donderdag op het gemeentehuis en helaas wordt er gekeken naar je inkomen van de afgelopen 36 maanden. Wel kan ik nu al wat andere tegemoetkomingen proberen aan te vragen. Onder andere voor een gedeelte van het eigen risico van m’n zorgverzekering en voor een gedeelte van m’n eigen bijdrage van de WMO. Dus daar ga ik zo dadelijk maar eens rustig voor zitten.

Verder heb ik donderdag nog een gesprek gehad met m’n coördinerend behandelaarster, dit is onderdeel van de MBT. Als het goed is krijg ik binnen nu en 3 weken te horen wanneer en waar ik de groep mag starten. De groep is dan 2x per week. Het gesprek met de CB-er is wekelijks of 2-wekelijks en dan heb ik ook nog eens per 4 weken een gesprek met de psychiater. Dus ik hoef mij niet te vervelen. Verder heb ik donderdagochtend getracht m’n vlonder enigszins sneeuwvrij te maken. Het nadeel was, dat het eerst vochtig was geweest, toen de sneeuw erop en daarna had het redelijk gevroren. Het zat muurvast op m’n vlonder en ik heb met de zijkant van de bezem moeten hakken om het ijs los te krijgen en het daarna weg te kunnen vegen. Mijn rug en handen waren not amused. Daarna moest ik de auto nog ijs/sneeuwvrij maken, omdat ik m’n beschermzijl er niet op had gehad. Het was zo nat toen ik woensdagavond bij m’n ouders vandaan kwam, dat het zijl vastgevroren had gezeten en dan had ik het stuk getrokken. De pijn in m’n handen was echt vreselijk. Ik moest de krabber vasthouden en het sluiten van m’n duim naar m’n vingers is zonder kracht te zetten al pijnlijk, dus ik liep behoorlijk te mopperen 😬

Vanmorgen ben ik wel goed bezig geweest, al zeg ik het zelf. Het huis waarin ik ben komen wonen afgelopen juli was een bordeel, daarom moest de vorige bewoner eruit. Het was zacht gezegd een vies ranzig huis. Ik wil er niet over nadenken wat er in de badkamer gebeurt is, dus ik heb toen ik erin kwam kokhalzend alles schoon gemaakt en het ranzige putje leeggehaald 🤢. De douchekop heb ik ontkalkt en daar hebben we dus wel mee gedoucht, maar het was niet zo fris als dat ik zou willen. Vanmorgen heb ik eindelijk de oude douchekop en glijstang eraf gehaald en een nieuwe regendouche gemonteerd. Het leek mij niet heel ingewikkeld en ik ben gelukkig ook best handig. Schroefjes aandraaien is dan niet heel fijn voor mijn handen, maar het waren er gelukkig maar 6. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.

Ik ga in de papieren van de tegemoetkomingen duiken en wens jullie een fijn weekend.

Posted in Zoals het gaat

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *