Menu Sluiten

Dankbaar

Ik heb deze week een hoop dingen waarvoor ik dankbaar ben. En omdat alles wat je aandacht geeft groeit, ga ik het fijn opschrijven. Afgelopen zondag had ik een High Tea met een aantal jurkenzussen. Wat mooi om zoveel verschillende vrouwen te leren kennen met dezelfde liefde voor kleurige kleding. Ieder heeft zo haar eigen verhaal en ik vind het bijzonder dat er zoveel verschil is. En dan kijk ik niet naar het uiterlijk, we dragen immers dezelfde soorten jurken. Maar door alle gesprekken die gevoerd worden kom je achter het verhaal van deze bijzondere vrouwen. Fijn om dat mee te maken en wat lopen er gelukkig ook prachtige mensen op deze aarde.

Woensdagavond was het weer kooravond. Eens in de twee weken oefenen wij. Ik zing sinds de zomer bij dit koor en heb nog wat moeite om mijn plek te vinden. Een aantal weken geleden heb ik 2x vooraan gestaan en toen had ik heerlijk gezongen. Ik ben lang, dus ik stond aan de zijkant. De dame naast mij vond het niet zo fijn dat ik naast haar was komen staan. En ze had mij vriendelijk gevraagd of ik naar een andere rij wilde gaan. Daar kwam ik een beetje in het midden terecht en stond ik voor veel dames achter mij in hun zicht naar de dirigent. Dus daar stond ik ook niet fijn. De plek waar ik begonnen was vond ik zelf niet fijn, omdat de stemmen daar te laag zijn en ik een hoge sopraan ben. Ik ben iemand die zich dingen altijd persoonlijk aantrekt en dit gehannes op het koor deed mij niet veel goed. Toen zijn er een heel aantal dames voor mij opgekomen en hebben zij met de dirigent gesproken. Het was belangrijk dat iedereen lekker kon zingen. Dus ik mag weer vooraan op het hoekje staan. De dame naast mij is gewisseld met de dame naast haar, zodat zij niet direct naast een hele grote vrouw staat. Dat gaf mijn zo’n goed gevoel!!!! Ik was echt onwijs dankbaar dat ze dit voor mij over hadden en dat de dirigent het serieus opnam en mij een fijne plek gaf in het koor.

Donderdag kon ik eindelijk sporten, de hele week “druk” geweest met allerlei dingen en dan merk ik ook aan m’n lijf dat ik echt in “sport”beweging moet komen. Na het sporten ging ik met iemand die ik via het sporten heb leren kennen bij een ander sport maatje op visite. Zij was nog maar pas verhuisd. Het leuke is, dat ik deze dames alleen van de sportschool ken. Als het nodig is kan ik om hulp vragen en verder is het contact alleen op de sportschool of sporadisch omdat iemand bijvoorbeeld verhuisd is. En dat is ook goed zo. Afgelopen donderdag was ik met een dame mee naar huis gegaan, zodat ik mij na het sporten daar even kon douchen, voordat we weg gingen. We hebben ook samen onze lunch genuttigd. Heerlijk gepraat, lekker geluncht, fijne middag. Omdat ik niet veel sociale contacten heb, zijn dit soort momenten extra waardevol.

Vandaag komt m’n vriendin hier naartoe en ga ik haar helpen met haar nieuwe telefoon, daarna ben ik uitgenodigd om samen met haar een hapje te eten in een Grand Café hier in de buurt. Hoe lief is dat! Ik vind het al gezellig dat ze komt en dan dit als leuke afsluiter. Ik heb er zin in. Morgen ga ik weer sporten en ben ik daarna thuis, vind ik ook fijn. Ik ben een grote Wie is de Mol fan, dus ik vind het geen straf om zaterdagavond op de bank te zitten. Zondag gaan we met het koor weer lekker zingen, dus dat zijn leuke vooruitzichten. Fijn weekend 💋

Posted in Zoals het gaat

4 Comments

  1. Je pa

    Wat heerlijk dat je zo’n lekker gevoel kan hebben over mensen en daar dankbaar voor bent! We hopen natuurlijk allemaal dat je positieve stemming een langdurige voortzetting krijgt.XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *