Menu Sluiten

Veel te vertellen

Mijn laatste blogpost is alweer een week geleden, nu is het niet zo dat ik niks te vertellen had, maar ik was eigenlijk op vandaag aan het wachten. Daar over later meer.

Ik ben sinds ongeveer 3 weken bezig met wat nieuwe kruiden. Ik heb natuurlijk vaak last van m’n gewrichten door de Fibromyalgie en hierdoor ben ik ook vermoeid, het feit dat ik altijd zo druk ben in mijn hoofd met mijn eigen ik, zorgt er ook nog eens voor dat ik weinig energie heb en totaal geen concentratie, daarom rijd ik ook bijna geen auto meer. Er zijn natuurlijk zat supplementen die je op de reclame tegenkomt, waar je meer energie van zou krijgen, maar in die pilletjes zitten vaak ook nog andere stofjes en je weet nooit hoeveel er daadwerkelijk van de werkzame stof in zit, die je nodig hebt. Een tijdje terug leende ik van mijn moeder het boekje Fytotherapie, dit is een praktische planten- en kruidengids. Ik heb er een beetje in rond zitten bladeren en ik kwam allerlei kruiden tegen, die goed zouden helpen bij diverse soorten aandoeningen. Onder andere kwam ik Russische (Siberische) Ginseng tegen. Dit product is te gebruiken bij o.a. Concentratiezwakte, sportinspanning, maar ook bij geestelijke en lichamelijke vermoeidheid. Ik sport ook graag, dus dit leek mij wel wat. Ook kwam ik Ashwaganda tegen. Dit wordt gebruikt voor o.a. Overspannenheid, burn-out, futloos zijn en uitputting. Ook daar herkende ik mijzelf in. Tevens vond ik Fenegriek, dit zou je borsten tot wel een cupmaat kunnen vergroten. Nou ben ik best wel onzeker over de grootte van mijn buste, dus baat het niet dan schaadt het niet. In een natuurwinkel online alle kruiden puur besteld en er ongeveer 3 weken terug mee begonnen.

Ik kon het bijna niet geloven, maar sinds de afgelopen week lijk ik echt wel wat meer energie te hebben. Normaal gesproken met opstaan, was ik echt futloos, moe en had ik totaal nergens zin in. Nu is dat echt stukken beter. Het is niet dat ik over de daken spring, maar zo’n gevoel dat je energie ver onder het nulpunt zit, dat is zeker niet het geval. Dus ik ga er zeker mee door. Voor wat de Fenegriek betreft, was ik wat te enthousiast. Er stond beschreven dat bij regelmatig gebruik, je na een maand of 2-3 al duidelijk verschil moet kunnen zien. Maar ja, wat is regelmatig gebruik? Ik maakte er thee van en dronk 2 flinke koppen per dag. Met het gevolg dat ik vreselijk aan de diarree ging. Wat blijkt, als je er teveel van gebruikt, werkt het laxerend. Nu drink ik 1 kop per dag of om de dag, net hoe het uitkomt. En m’n darmen zijn er ook meer tevreden mee. Voor wat mijn borstomvang betreft kan ik nog niet veel zeggen. Hahaha, gezellig praatje zo.

Waar ik van de week wel erg veel last van had, dat waren de prikkels. Door de drukke tijd van het jaar en daardoor de drukte van mensen om mij heen ben ik zwaar overprikkeld. Het is op het ogenblik zo erg, dat wanneer ik een glas frisdrank naast mij op de vensterbank heb staan en ik zit TV te kijken, dat ik afgeleid word door het prikkelende koolzuur in het glas. Ook merkte ik afgelopen zaterdag tijdens het vieren van mijn dochters verjaardag, dat de gesprekken van de visite onderling (m’n dochter, haar vriend, een vriendin, mijn zoon, zus en ouders, meer waren er niet) mij erg aanvlogen. Mijn dochter heeft een harde stem, mijn zoon ook, m’n vader is wat hardhorend en praat daardoor hard en je moet hard tegen hem praten en uiteraard giebelende pubers. Ik had het er behoorlijk zwaar mee. Zelfs het schrijven van een kaart, een stukje op Facebook of deze blog kan ik niet terwijl er TV of radio aan staat, terwijl ik altijd muziek aan had staan. Best vervelend, maar ik heb het er wel mee te doen. Het hoort erbij wanneer je een HSP bent.

Maar dan, waarom heb ik gewacht tot vandaag? Afgelopen vrijdag ben ik op intake gesprek geweest bij een schoonheidskliniek. Ik heb al jaren last van overhangende oogleden en heb hierdoor zware ogen, vaak hoofdpijn, veel huidvet wat in m’n ogen loopt (moet wel 4x per dag m’n ogen schoonmaken) en vaak rommeltjes in m’n ogen. Met verschillende mensen heb ik hierover gesproken en naar hun ervaringen gevraagd. Aan de hand daarvan ben ik vrijdag op gesprek geweest. Er is mij uiteraard van alles uitgelegd en ook wat eventuele risico’s zouden kunnen zijn. Ook vroeg zij mij of er nog bepaalde dingen in mijn privé leven speelde waar zij rekening mee moest houden. Ik vertelde dat ik nu in de PRE-groep zit voor de MBT en dat deze “echte” therapie als het goed is, eind januari gaat starten. Toen vertelde ze mij dat het niet verstandig was om mij te helpen als ik in zo’n heftige therapie zou zitten. Het zou het genezingsproces behoorlijk in de weg zitten. Ik was natuurlijk blij te horen dat ze hier zo eerlijk over was, maar tegelijkertijd weet ik ook dat de therapie zeker 1,5 jaar gaat duren. Toen ik haar dat vertelde, zei ze tegen mij dat ze ging proberen om een gaatje vrij te maken in het volle rooster wat ze nu hebben. En vanmiddag werd ik gebeld dat ik morgen om 13:00 uur geholpen kan worden. Rete spannend!!!!!

De zenuwen beginnen nu wel een beetje toe te nemen en ik ben blij als het straks allemaal achter de rug is. Mijn moeder brengt mij morgen daar naartoe en als het klaar is mag ik de komende dagen bij hun vertroeteld worden, super lief natuurlijk. De arts had ook gezegd dat ik de eerste 2 á 3 dagen alleen maar overeind mag om naar het toilet te gaan of naar bed. Ik moet nagenoeg rechtop slapen, mag voorlopig niet tillen, geen zwaar werk doen en sowieso 3 weken niet sporten. De eerste paar uur na de ingreep moet ik elke 15 min op en af mijn ogen koelen en mag ik eigenlijk niet opstaan. Ook mag ik de eerste week de wonden niet nat laten worden, dus haren wassen is dan ook geen optie. Ik kan je vertellen; ik vind het eigenlijk doodeng, maar iedereen zegt ook dat het meevalt en zoals het nu is, is het ook geen doen. Zodra ik in staat ben, zal ik uiteraard met jullie delen hoe het gegaan is.

Wish me luck 🍀

Oh ja, ik heb toch besloten om een voor (en straks een na) foto met jullie te delen 🙈

Posted in Zoals het gaat

3 Comments

  1. Mariska

    Goed bezig! En spannend zeg morgen!!!! Ben heel benieuwd….
    Enne, hou me op de hoogte over je borsten (hahaha daar is een zin die ik nooit dacht te gebruiken)

  2. Monique

    Spannend hoor, hopelijk geeft het je ook het resultaat die je graag wil. Heb je weer een ding overwonnen waar je zo mee zat. Sterkte voor morgen en de revalidatie tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *