Menu Sluiten

Wat doe ik mijzelf elke keer aan?

Wat is dat toch met dat eten? Waarom heb ik daar zo’n haat/liefde verhouding mee? Waarom is het altijd zo’n issue? Waarom kan ik daar niet normaal mee omgaan? Waarom sloop ik mijzelf elke keer met dit gedrag?

Slopen? Klinkt dat niet wat dramatisch? Nee, helaas dat is het niet. Ik ben psychisch elke keer kapot na dit gedrag en ik heb echt heel veel maag-/buikpijn, ik ben zweterig, heb hartkloppingen en ben misselijk. Dus ja, het is echt slopen. What happened?

Ik ben afgelopen week druk met mijzelf in de weer geweest. Nu ben ik dat al een paar weken, door de individuele gesprekken die ik al met mijn MBT therapeuten heb. Maar afgelopen week was ik met mijzelf in “gesprek”. Ik wil zo graag dat ik oké ben met mijzelf. Dat ik niet loop te zeuren over een kilootje meer en dat ik mag zijn zoals ik ben. Dit lukt mij gewoonweg niet, al jaren niet. Sterker nog, ik kan mij niet herinneren of het ooit wel zo is geweest. Dus ik had bedacht dat ik mocht genieten van het leven en niet moest zeuren over wat lekkers. Nu denk ik altijd zwart/wit en ben ik het afgelopen weekend volledig los gegaan. Waarbij ik had bedacht dat vrijdagavond “mijn avondje” zou zijn met een wijntje en tapas als avondeten, liep dat heel anders.

Donderdagavond ging het nog redelijk. Mijn avondeten bestond uit een diepvriespizza….

Het onderstaande wat ik nu ga schrijven, schrijf ik met een enorm kloppend hart, omdat ik op ga schrijven wat ik allemaal gegeten heb en dat is best confronterend. Maar goed met m’n kop in het zand steken en alleen maar boos op mijzelf zijn kom ik er ook niet, So let’s go!

Vrijdag:

 • Normaal ontbijt
 • Lunch: (14:30 uur) bij Mc Donalds een broodje Fishfilet en een Mc Chicken
 • Middag/avond:
  • 200gr bananenchips
  • 200gr gatenkaas
  • Halve Ossenworst
  • Los stuk gatenkaas
  • 2 eiwitwafels (na hartig MOET ik altijd zoet, deze hebben een chocoladelaagje)
  • 2 glazen wijn
  • 3 glazen frisdrank
  • 2 koppen koffie

  Zaterdag:

  • Normaal ontbijt
 • Middag/avond:
  • 2 repen Milka
  • andere helft ossenworst
  • restant stuk gatenkaas
  • Bakje gebakken ontbijtspek
  • Tapas bakje serranoham met roomkaas
  • Tapas bakje kaas met bieslook
  • Tapas bakje met noten tapenade en een half zakje toastjes
  • Bijna hele zak oven chips Lays (op 15? Chips na?)
  • 2 eiwitwafels (zelfde reden als vrijdag)
  • 2 glazen wijn
  • 3 glazen frisdrank
  • 2 koppen koffie

  Zondag:

  • Normaal ontbijt

  Middag/avond:

  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 zak toastjes met half pakje notenpaté en heel pakje peperpaté
  • Restant zak ovenchips
  • 3 eiwitrepen (vond dat de doos leeg moest 🙄)
  • Halve zak ovenchips Lays
  • 3 glazen frisdrank
  • 2 koppen koffie

  En het erge is, ik weet niet 100% zeker of ik alles wel opgeschreven heb, omdat ik zo gedachteloos mijn eten naar binnen prop. En voelde ik mij dan heel rot dit weekend? Mwah, viel wel mee denk ik. Ik realiseerde mij wel door bepaalde factoren dat een aantal dingen in mijn leven echt niet gaan (en niet gegaan zijn) zoals ik wil (en wilde) en dat ik op dat punt ook geen enkele grip heb, dat stuk geeft mij veel verdriet en eenzaamheid, maar is niet 1-2-3 op te lossen. Maar dat wist ik al heel lang, sinds gisteravond (laat) werd ik mij daar alleen erg bewust van. Dus dat verklaard niet het eetgedrag van vrijdag en zaterdag.

  Is het dan het willen accepteren en recalcitrant gedrag vertonen van “het kan mij toch niks schelen hoe ik eruit zie, ik ben wie ik ben, dus ik eet wat ik wil”? Daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Van buiten word ik nooit tevreden als ik van binnen blijf vechten. Ik hoop toch echt met de MBT te bereiken dat dat gevecht toch eindelijk eens ophoudt. Ik ben er moe van, ik heb er last van, ik word er misselijk van, ik ben er zat van, ik ben er klaar mee, ik zou zo graag iets meer tevreden met mijzelf willen zijn…….

  Wauw! Wat is dit een heftige, emotionele, confronterende blog voor mijzelf. Ik ga proberen een boek te lezen om mijzelf af te leiden, volgens m’n therapeuten zou het goed zijn om even in dit gevoel te blijven, maar dan slaap ik straks niet.

  Posted in Zoals het gaat

  5 Comments

  1. Anneke

   Super knap van je om dit allemaal zo openbaar te maken en logisch dat het heel moeilijk was.
   En daardoor ben ik heel trots op je en hoop dat de MBT therapie je dat kan geven waar je zo enorm naar verlangt………
   Liefs van mij ❤️❤️

  2. Marloes

   Lieve Danielle wat ongelooflijk knap dat je dit met anderen wilt delen. Je legt je ziel en zaligheid bloot. Respect. Blijf moed en vertrouwen houden in jezelf!!! Dikke knuffel

  3. Monique

   Wat knap van je dat je dit zo hebt opgeschreven en zeker confronterend voor jezelf. Ik hoop dat je jezelf hierdoor niet uit het veld laat staan en gelukkig helpt je therapie je er ook bij. Ik vind je dapper en ben trots op je.

  4. Susan happy Tante Betsy blogger

   Hey lieverd ik kom even op bezoek, eigenlijk door je kledingkast stukje bij Natasja ;).
   Niet zo streng zijn voor jezelf lieverd!
   Eigenlijk is dit helemaal niet zo veel…in mijn ogen dan ;).
   Want ik zie helemaal geen middageten en avond eten staan. Dus al dat lekkers is gewoon je middag- en avondeten!
   Ja ik kan er niets aan doen en bekijk altijd alles van een positieve kant hihi. Dus niet zo streng zijn voor jezelf lieverd! Dikke knuffels van mij

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *