Menu Sluiten

En toen was het november.

Het is vandaag 1 november. En dus het einde van Stoptober. Geen idee hoe het alle andere mensen is vergaan met hun Stoptober. Maar die van mij was niet zo’n succes. Ik heb wel te verstaan 1 week mezelf kunnen beheersen om niet te vreten. Dat resulteerde ook direct in een gewichtsafname van 1,4 kilo. Een motivatie om door te zetten zou je denken. Dat dacht ik zelf ook. Helaas was dat niet het geval en zit die 1,4 kilo er weer bij en durf ik nu niet op de weegschaal.

Wel is het zo dat ik in een emotie achtbaan terecht ben gekomen. Aan mijn bijna 20-jarige “ren-pad” komt een einde. Mijn lijf protesteert en ik ben letterlijk en figuurlijk moe gestreden. Nu is het ook zo dat ik niet meer zo hard hoef te rennen. Mijn financiële situatie is stabiel (slecht stabiel, maar ook slecht stabiel is stabiel), ik ben verhuisd, dus geen stress meer of ik m’n hypotheek kan betalen met deze financiële situatie. Ik ben natuurlijk definitief afgekeurd, dus stress rondom werk is er ook niet. Met mijn beide kinderen gaat het in principe goed, er zijn altijd issues, maar die heeft elke ouder, dus daarvan is de meest intensieve zorg ook voorbij. Nu heb ik de tijd om te verwerken en te werken. Onder werken versta ik het werken aan mijzelf. Zoals ik al eerder schreef zijn mijn gesprekken met mijn MBT therapeuten van start gegaan. Ik ben actief met de WRAP bezig. En 12 november gaat de PRE-groep van de MBT starten. In deze groep start iedereen die MBT wil gaan volgen. Omdat het een intensief en lang traject is, is er een PRE-groep. Binnen deze groep ga je vast kennismaken met deze therapie en de intensiteit ervan. De kans bestaat, dat je in deze groep ervaart dat deze therapie niet geschikt is voor je. Dan kun je nog stoppen. In feite kun je altijd stoppen natuurlijk, maar dat is niet de opzet van zo’n intensieve therapie, vandaar dus de PRE-groep.

Komende zaterdagochtend ga ik met mijn zus eerst een weekje genieten van een lekkere vakantie naar Gran Canaria. Dan kan ik daarna volop aan de bak met de MBT.

Oh ja, nog wat leuks vandaag, de gordijnen op de slaapkamers en in de hal zijn vandaag opgehangen. Het ziet er allemaal netjes uit. Na m’n vakantie de zonwering nog en dan is het helemaal klaar, zalig!

Posted in Zoals het gaat

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *