Menu Sluiten

Let’s WRAP

Vandaag ben ik begonnen aan de WRAP “Welness Recovery Action Plan” bij de herstelwerkplaats van de GGZ. Dit is een cursus die gegeven wordt door ervaringsdeskundigen van de GGZ. Het doel van de WRAP is om een plan te “schrijven” voor jezelf in 9 weken tijd, waarin staat wat je “moet” doen als het goed met je gaat en hoe je kan signaleren als het minder gaat en als het heel slecht gaat, dat anderen weten wat ze kunnen doen. Er komt ook in te staan hoe je weer verder kunt als het wel minder met je gegaan is. Confronterende 9 weken gaan het worden, dat kan ik je wel vertellen, maar het is wel heel nuttig. Voor mijzelf, maar ook voor mijn naasten. Die kunnen dan mijn boek inkijken en hebben dan een soort van een handleiding. Je maakt je plan als je in goede doen bent en wanneer je dus in minder goede doen bent, kun je vaak niet meer aangeven wat je nodig hebt. De ervaringsdeskundigen hebben ook geadviseerd om je behandelaar in te lichten dat je straks deze cursus afgerond hebt. Je krijgt ook een certificaat aan het einde. Je behandelaar kan in het systeem (bij de GGZ) zetten dat je een WRAP gedaan hebt en dat is altijd nuttig om te weten. Tevens is het raadzaam om zelf met regelmaat terug te kijken in je WRAP-map om te kijken of alles up-to-date is. Er is immers niets zo veranderlijk als de mens.

Wat mij brengt op mijn tweede bezigheid van vandaag; een bezoekje aan de kapper. Ik ben al een tijd tevreden met de kleur van mijn haar, maar die had wel even een opfrissertje nodig. Het model was ik wel zat. Ik vond het oubollig worden. De laatste keer vond ik het tekort bovenop, dus ben ik langer niet geweest om weer een beetje haar te “kweken”. Nu was het bovenop dus een stukje langer, maar de zijkanten ook en ik vond het zo truttig! Maar ja, ga dan maar eens uitleggen hoe je het hebben wilt. En dat is goed gelukt! Ik ben blij.

Omdat ik de laatste dagen voor mijn doen veel om handen had en het ook nog eens lekker weer was, heb ik mijzelf prima vermaakt en gaat het met mijn vreetbuien best goed! Ik heb lekker in de tuin gezeten met m’n e-reader en ik ben zowaar begonnen aan een project “diamond painting”. Het is even wennen, maar wel erg leuk, goed om de dagen door te komen als ik overdag veel alleen ben.

Posted in Zoals het gaat

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *