Menu Sluiten

Even een stok aan mijn hersenpan….

Iedereen die Harry Potter gezien heeft, weet dat je met een toverstok je herinneringen uit je hoofd kan halen en vervolgens in de hersenpan kan doen, zodat een ander mee kan kijken. Die behoefte heb ik nu op dit moment heel erg, want ik voel mij echt vreselijk rot.

Gister had ik een Off Day en wilde het sporten helemaal niet lukken. Op dinsdagavond breng ik mijn dochter altijd naar de manege, dan ga ik sporten en als ik klaar ben haal ik haar weer op. Zo ook vandaag. Het sporten ging heerlijk, ik had echt een goede energie, dus ik was helemaal happy. De dames die ik met regelmaat tegenkom op dinsdagavond en waar ik dan nog even koffie mee ga drinken waren er ook. Na het sporten ging ik op een gegeven moment aan de koffietafel zitten en tot mijn verbazing kwam er niemand bij mij zitten. Eerst waren ze nog buikspieren aan het doen en daarna bleven ze in groepjes met elkaar staan praten. Zo ongeveer 7 vrouwen die normaal gesproken komen zitten, bleven nu met z’n allen ver weg bij mij vandaan staan.

Toen een van de dames op een gegeven moment tegen een ander zei “ja, maar die moeder heeft hartstikke Borderline” (het ging niet over mij), trok ik de kar niet meer. Ondanks dat het niet over mij ging. Ik had direct weer het gevoel dat ze met z’n alleen weer een complot tegen mij aan het voeren waren en dat ik er (zoals gewoonlijk) weer niet bij hoorde. De opmerking over die moeder met Borderline raakte mij wel enorm, omdat er dus zo negatief over gesproken werd en dat doet zeer.

Nu zit ik in het donker in de auto bij de manege om deze gebeurtenis even van mij af te schrijven en een beetje tot rust te komen, ik had zo vreselijk veel woede in mij zitten. Ik voelde mij gekwetst, teleurgesteld, verdrietig, afgestoten en niet welkom. Dat vind ik echt heel jammer, dit gevoel heb ik nog niet eerder op deze sportschool gehad. Nou train ik normaal gesproken overdag en dan ligt de gemiddelde leeftijd hoger en heb je dit soort geneuzel ook niet. Laat ik de boel maar gelijk relativeren. Dus ik ga morgen gewoon met frisse moed overdag sporten en een gezellig bakkie drinken en deze sportavond verdwijnt in de hersenpan…..

Posted in Zoals het gaat

2 Comments

  1. Anneke

    Getver Daniëlle, dat is echt vreselijk als mensen zo over een ander denken. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je hier heel boos en verdrietig van wordt. Weten deze dames dat jij ook borderline hebt? Waarschijnlijk niet, anders hadden ze er niet zo over gesproken waar jij bij zat.
    Ik hoop dat je emoties een beetje gezakt zijn en dat je morgen weer lekker kan sporten met de dames die er ‘s morgens altijd zijn.

  2. Esther

    Ik kan mij voorstellen dat je erg boos en verdrietig bent om zo’n reactie. Hup, daar gaat je goede humeur….Het zegt wel genoeg over die gene die die opmerking heeft geplaatst. Maar leuk is het zeker niet. Net wat je zegt; “geneuzel” is het! Ik hoop dat het met je groepje van overdag weer beter gaat. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *