Menu Sluiten

De kracht van een goed gesprek

Vandaag had ik echt een energieloze dag. Ik stond vanmorgen op met lood in mijn lijf. Alles deed zeer en ik was behoorlijk in een mineur stemming. Toch heb ik mijzelf in mijn sportkleding gehesen en ben ik gaan sporten, in de hoop dat ik wat meer energie zou krijgen. Dit was helaas niet het geval. Na het sporten heb ik nog een hele tijd zitten praten met een van mijn medesportsters. Het was zo’n fijn gesprek. Ik herkende zoveel in datgene wat zij mij vertelde. Het is toch bijzonder wat mensen allemaal meemaken in hun leven en wat er allemaal achter de voordeur gebeurt. Het gezegde “elk huisje heeft z’n kruisje” is zo waar. Na dit gesprek ben ik boodschappen gaan doen en onderweg naar huis besefte ik mij ineens dat ik toch wat meer energie had dan voor het gesprek. Kun je nagaan wat een goed gesprek met je kan doen. Ik ben haar in elk geval dankbaar voor ons fijne gesprek en het betere gevoel wat ik daarna kreeg. Vanmiddag was het nog lekker weer en heb ik in de tuin nog even lekker een boek gelezen. Zo werd een dag die niet fijn startte toch nog best oké.

Nu is het inmiddels bijna tijd om te slapen. Ik ben daar best wel gespannen over. Al een heel tijdje ben ik aan het opbouwen met mijn medicatie. In mijn bloed kunnen de waardes gemeten worden en zo kan de psychiater zien of de dosering juist is. Ik zat al jaren op 75 mg Lamotrigine en ik had zelf altijd al het idee dat het tekort was. Sinds een paar weken zit ik inmiddels op 150 mg en nog waren mijn bloedwaarden niet oké. Dus nu ben ik met 25 mg per week aan het ophogen naar 200 mg. Het moge duidelijk zijn dat ik het toch bij het juiste eind had, dat de dosering te laag was. De reden dat ik een beetje “bang” ben om te gaan slapen, is omdat ik al 2x hele levendige dromen heb gehad, het lijkt wel of ik hallucineer. Maar ik denk dat het dromen zijn. Ik zie dan allerlei grote beesten (insectachtigen) op het plafond of naast mij in bed. Gek genoeg raak ik niet in paniek, maar sta ik op, doe ik het grote licht aan en dan is het verdwenen. Ik vraag mij nu af of dit van de verhoging van de medicatie komt. Misschien is het ook wel de combinatie met de Quetiapine, die slik ik als slaapmiddel. Ik moet het maar even aankijken, maar het is wel naar om zo te gaan slapen…

Posted in Zoals het gaat

4 Comments

 1. Annemarie

  He bah zeg..
  Als je druk of te druk bent kan het daar ook door komen. Ook last van levendiger dromen gehad..maar niet met enge insecten. Maar vraag anders even aan de huisarts of de combi van beide medicijnen dat kan veroorzaken? Hopelijk is dit snel voorbij en kan je lekker slapen

 2. Bibi

  Hoop dat medicatie beter afgesteld kan worden voor je. Lamotrigine heb ik ook ff geslikt, maar dan als medicatie tegen epilepsie. Heb je al eens wietolie geprobeerd voor t slapen i.p.v. medicatie? Tip

  • Daniëlle

   Ik heb idd begrepen dat Lamotrigine hoofdzakelijk voorgeschreven wordt bij epilepsie. Wietolie heb ik al geprobeerd zowel de CBD als de THC, deed helaas niet genoeg. Vannacht gelukkig prima geslapen, zonder insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *