Menu Sluiten

Afhankelijkheid van een ander….. ik haat het

Het is vandaag dinsdag. Vanmorgen was ik om 7:45 uur eruit, omdat om 8:00 uur de schilder namens de woningbouwvereniging zou komen, omdat ik in mijn deur naar de bijkeuken plexiglas had i.p.v. gewoon glas. Het plexiglas was helemaal lelijk geworden met schoonmaken. Dus ik kreeg een nieuw raam. De beste man kwam pas tegen 8:45 uur. Ook zijn bij mij de tuinmannen bezig om mijn tuin op te knappen. De renovatie van de tuin zou ongeveer 10 werkdagen in beslag nemen. Dit loopt even anders. Ze hadden per ongeluk een gasleiding geraakt en konden toen die middag niet verder. Ze hadden een feestje en waren daarom 2 dagen niet bij mij aan het werk. Gister gingen ze om 14:30 uur al weg en vanmorgen kwamen ze pas tegen 9:00 uur, terwijl ze normaal rond 8:00 uur er zijn. Ik heb een tuinset besteld en in overleg met de tuinman laat ik deze bezorgen op vrijdag 31 augustus. Zoals het er nu voor staat is de kans vrij groot dat de tuin dan niet klaar is. Terwijl ik de tuinset al 5 dagen later liet komen. Nu komt het volgende week (als het goed is). Wanneer je een brein hebt zoals dat van mij, dan zijn dit soort interacties met andere mensen een hel. Ik word pislink, omdat men niet op tijd komt, ik niet ingelicht word dat dingen anders gaan dan gepland en ik dus geen controle heb. Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn die pislink wordt, maar bij mij gebeurt er “achter de schermen” nog veel meer, dan dat mensen hun afspraak niet (op mijn manier) nakomen. Ik voel mezelf direct waardeloos, ik vind dat ik geen bestaansrecht heb en ben er van overtuigd dat men dit doet om mij dwars te zitten, omdat ik zo’n naar persoon ben. Deze gevoelens komen zo snel naar boven, als de dingen anders lopen dan ik had verwacht. Zoals vanmorgen. Ik wil meer van dit soort “acties in mijn hoofd” gaan opschrijven. En ik wil het ook direct gaan schrijven en delen, zodra het mij overkomt. Dit kan natuurlijk niet altijd, maar dat ga ik wel proberen. Met 2 redenen. Ten eerste hoop ik, als ik schrijf, dat ik mijzelf weer een beetje terug op aarde kan krijgen en weer kan relativeren (lukt nu nog niet, moet ik je zeggen, zit met op elkaar geklemde kaken te schrijven). En de tweede reden dat ik het direct wil delen, is dat jullie, mijn lezers, nog beter mee kunnen kijken in mijn hoofd en hoe het werkt voor mij. Zo leren jullie beter een Borderliner brein te kennen en komt er hoop ik wat meer begrip voor deze persoonlijkheidsstoornis. Iedere Borderliner is natuurlijk anders, maar “wij” worden allemaal beschreven als manipulerende bitches. En ik snap dat het zo overkomt, maar het is eigenlijk pure angst.

 

Oh ja, ik ben vandaag bij de GGZ geweest en ik heb nu ook de officiële diagnose Borderline gekregen en ik mag als het goed is MBT (Mentalized Based Therapie) gaan volgen. Wel moet ik wederom eerst een intake bij deze therapeuten krijgen en dan pas weet ik zeker of het doorgaat.

Posted in Zoals het gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *